Благоевград. Наситена програма от интересни спектакли очаква почитателите на театъра днес в Благоевград, по време на „Тара-ра-бумбия“ - територия за млад театър. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Програмата започва в 14.00 часа с Модул „Памет“- 100 години театър в Благоевград. В модула ще бъде представен спектакълът „Нирвана“ от Константин Илиев, с режисьор Ставри Карамфилов на Камерна сцена в Драматичен театър „Никола Вапцаров“.
„Аз, Фойербах“ излиза на Голяма сцена в ДТ „Никола Вапцаров“ в 19.00 часа. Спектакълът е посветен на 75-годишнината на Стефан Мавродиев. В ролята на Фойербах се превъплъщава самият той, доайенът на Младежки театър „Николай Бинев“ – Стефан Мавродиев. Пиесата разказва за актьор, който след 7 години пауза, се завръща на театралната сцена, за да се яви на кастинг за желана от него роля пред великия режисьор Летау.
След края на шедьовъра на Стефан Мавродиев, на сцената излизат актьорите от театър „Реплика“ с представлението на режисьора Явор Гърдев - „Елхата у Иванови“. Постановката започва в 21.00 часа в Градска художествена галерия. Драматургичният опус е създаден през 1938 година и е преведен на български език от забележителния поет Георги Рупчев. "Елхата у Иванови" е творческа акция, създадена от съвместната работа на театър "Реплика" и Явор Гърдев.
„Елхата у Иванови“ не е подходящо за лица под 14 години. Входът е свободен, а броят на местата е ограничен. Не се допускат правостоящи.