Бургас. В ОУ „Васил Априлов“ ще се проведе празник по повод Световния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт - 17 май. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Началото е в 11.00 часа на 17 май.
Акцентът в програмата на организатора Община Бургас е към акробатиката, донесла най-големия успех за града на спортното поле през 2018 година. Смесената двойка Мариела Костадинова и Панайот Димитров станаха двукратни олимпийски шампиони на младежките игри в Буенос Айрес.
Елитът на бургаската акробатика от четирите клуба в града ще се представи с атрактивни изпълнения. За доброто настроение на всички гости, сред които ще бъдат и легендарни бургаски спортисти, ще се погрижат танцов и вокален състав от ОУ „Васил Априлов“, както и мажоретките от Професионалната търговска гимназия.
Целта на Българската асоциация спорт за всички, на Министерството на младежта и спорта и Община Бургас е проявата да се превърне в един прекрасен и незабравим ден за всички, защото спортът е здраве и начин на живот.
Началото на празничния ден 17 май е в 11.00 часа на спортната площадка в двора на ОУ „Васил Априлов“.