София. Тези избори са изключително важни и не бива да бъдат загубени, заради бъдещето на Европа и заради България. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов по време на основното предизборно събитие на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Победата обича смелите. Тези избори са изключително важни и не бива да бъдат загубени, заради бъдещето на Европа и заради България“, посочи той. По думите му без европейската солидарност и подкрепа нямаше как да България да постигне тези успехи в регионалната политика и инфраструктурата.
„Това е бъдещето, но това бъдеще е възможно, ако съберем сили да изпратим повече евродепутати в ЕП,“ заяви той. Според него кандидатите на ГЕРБ и СДС за представители в ЕП са образовани, диалогични, хора, които ще се борят за националните интереси. „Нека на 26 със сила на духа да постигнем подкрепа“, заяви Димитър Николов.
„Ние сме длъжни след една седмица да успеем и победим, не защото ГЕРБ не е губила избори, а тъй като тези избори са изключително важни и не бива да бъдат загубени заради бъдещето на Европа, заради България, заради българските региони. Да знам това не са избори за местна власт, това не са избори за национален парламент. Без европейската солидарност и подкрепа ние нямаше как да решим натрупаните дългогодишни проблеми, свързани с инфраструктурата“, каза още Николов. Според него в следващия програмен период Томислав Дончев е обещал по-голяма самостоятелност при разпределянето на евросредства. „Това бъдеще е възможно, ако съберем сили и смелост и изпратим по-голямата част от нашата листа в Брюксел“, обясни Николов и уточни, че кандидатите са хора на изпълнените обещания. „За бъдещето на обединена Европа тя има нужда от нашата конкретна, целенасочена подкрепа. Нека се вдъхновим от енергията и работата на нашия премиер г-н Борисов“, посочи още Николов.
Даяна ДЮЛГЕРОВА