Ловеч. Северна България е приоритет на това правителство. И сме тук с Николай Нанков - човекът, който заедно с премиера Бойко Борисов и с финансовия министър Владислав Горанов има най-значим принос за това. Това каза в Ловеч кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС за предстоящия вот на 26 май Ивелина Василева, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Тя и колегата ѝ от листата Ева Майдел се срещнаха с членове, симпатизанти и приятели в залата на Драматичен театър, където бе представена листата. „За мен е чест да съм отново заедно с хората от Балкана с големи сърца. Целият ми политически и професионален живот е посветен на опазването на околната среда. Работили сме много заедно и имаме добър резултат - пет пречиствателни станции за отпадъчни води, регионално депо за отпадъци в Луковит и Ловеч. Ние, от ГЕРБ, винаги сме работили със съзнанието, че водената от нас политика преобразява населените места. И аз се гордея, че тази вечер съм в един красив европейски град“, каза още Ивелина Василева и напомни, че „БСП винаги когато са управлявали, водят страната до разруха“.
Форумът бе открит от областния координатор Николай Нанков, който заяви: „Правим всичко необходимо за това българите да остават тук, в България. Ние сме европейци. Това е нашата визия вече трети мандат. С премиера Борисов се стараем да създаваме среда за повишаване на стандарта на всички български граждани до средноевропейския – и като доходи, и като качество на живот, като инфраструктура, социални сфери-образование и здравеопазване, стабилност на финансовата система, сигурност. Едва ли в геополитически план в момента има по-сигурна страна от България – по отношение на мигранския натиск например. Убеден съм, че с общи усилия, онези които извеждат своята политическа кампания на клевети, на хулене и негативизъм, с плашенето на българския народ, ще претърпят поредната политическа загуба, а ГЕРБ ще се поздрави с 12-та изборна победа. Всички ние ще постигнем резултата, за който здраво се трудим, ще успеем на 26 май да се преборим и ще се поздравим с поредната убедителна победа над нашите опоненти за бъдещето на България, за нашето общо европейско бъдеще“.
При представянето на листата на ГЕРБ и СДС бе изтъкнат приносът на всеки един от нея. Областният лидер на СДС д-р Георги Митев подчерта: „Убеден съм в добрия резултат, с който ще се поздравим на 27 май, защото хората, които искаме да изпратим в Европарламента, хората в нашата листа - са най-подготвените. Вярвам и съм сигурен, че нашите представители в Европарламента ще спомогнат за успешното разрешаване на проблемите. Общото явяване на ПП ГЕРБ и СДС на тези избори е гаранция за успех. ПП ГЕРБ и СДС проявиха здрав разум и показаха пътя, по който трябва да се върви. А нашите представители ще работят така, че да се чувстваме горди, че сме българи“.
„Ние сме един екип, който вече 5 години на местно, национално и на европейско ниво отстоява българския интерес. Водим се от това, което гражданите на Ловеч и региона ни казват – независимо колко е малко населеното място и проблемът, който трябва да се разреши. Имаме своите резултати и знаем и вярваме, че можем много повече от нашите опоненти. Искаме една Европа, един ЕП, където нашите хора не говорят против нашата страна от трибуната на ЕП, не искат санкции за България. Вашият избор е важен - нека там да отидат хора, които имат доказан опит, знаят и могат и години наред са правили така вашият интерес да бъде защитен“, посочи Ева Майдел.
Събитието, на което присъстваха и народните представители Иван Миховски и Калин Василев, както и всички общински ръководители на ГЕРБ от областта, завърши с категоричното: "в листата на ПП ГЕРБ и СДС няма обвиняеми за пране на пари в особено големи размери, няма хора, източвали банки и фалирали държавата ни. В листата на ГЕРБ и СДС няма хора, участвали в разграбването на България, няма недостойни и непочтени хора, чието родословно дърво да е свързано с най-мракобесните за България времена, оставили ни смразяващите спомени за лагерите Слънчев бряг и Белене, за Държавна сигурност с всичките ѝ поделения! И хората знаят това, затова ние ще победим и заслужено ще спечелим 12-та победа за ГЕРБ!"