Мадан. Хората в Смолянско навсякъде се радват, че има местен кандидат, когото да подкрепят в предстоящия вот за Европейския парламент и изразяват удовлетворение от работата на правителството, заяви кандидат-евродепутатът от ГЕРБ и СДС Марин Захариев след срещата с жители на Мадан днес, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Заедно с него бе и бившият евродепутат от Родопите Владимир Уручев.
„В Мадан се интересуват дали еврофондовете ще работят и занапред. Помнят периода, в които ЕК ни беше спряла плащанията заради неработещи и проблемни държавни институции преди 2009 г. Имаше хора, притеснени, че след 2020 година пари повече няма да влизат от ЕС в България, че се спират субсидиите напълно. Обясних им, че това е фалшива новина, защото всъщност бюджетът за България е увеличен за следващия програмен период“, посочи Захариев.
По думите му в Мадан е създадена добра среда за живот, благодарение на десетките европейски проекти и тези, които са финансирани от правителството. Безработицата е ниска, особено при мъжете тя е сведена до минимум, тъй като на територията на общината функционира едно от големите минни предприятия в страната.
Захариев разговаря и с изпълнителния директор на рудодобивното дружество инж. Сергей Атанасов, който заяви, че предприятието осигурява работа на повече от 800 души. Хората споделиха с кандидата за евродепутат, че се усеща промяна след отварянето на пункта при Златоград, защото минава по-голям поток през града. Надяват се с откриването на граничния пункт при Рудозем още повече да се съживи икономиката в района.
„Надяваме се Мадан да подкрепи тези кандидати за Европейския парламент, които са доказали, че отстояват българския интерес и да дадат своя силен глас за най-добрата листа - представителите на ГЕРБ и СДС“, подчерта Марин Захариев.