Момчилград. ДПС залага на доброто бъдеще на децата. Това заяви Мустафа Карадайъ, председател на ДПС и водач на листата на политическата сила за европейските избори на 26 май, по време на предизборен митинга-концерт в Момчилград, предаде кореспондент на Радио „Фокус” . „Нашето единство се нарича ДПС. Каузата на ДПС е твърде голяма, за да се борят членовете му помежду си. ДПС е пазител на мира в държавата. Ако сме сгрешили, простете. Ние прощаваме”, каза Карадайъ. Присъстваха кандидатите от листата на ДПС за изборите за членове на Европейския парламент от България, народни представители, кметовете на общини и на села, членове и привърженици на политическата формация.
„Вредим си с примера от 2017-та година. Тогава казвахме: „Тези, които ни разделят, не са наши опоненти, а врагове”. Тогава изгубихме 100 000 гласа. Тяхната политика бе: „С нашите камъни, по нашите глави”. Ако сме сгрешили, простете ни”, допълни председателят Мустафа Карадайъ. Той заяви още, че младежката организация на ДПС е най-голямата в Европа - с 20 000 членове.
„Залагаме на доброто бъдеще на децата си. Благодаря за подкрепата в последните пет години, за да отстоявам вашия глас в Европа”, допълни досегашният евродепутат Неджми Али, като коментира, че ДПС е вдигнало високо летвата и всява респект, и винаги е отстоявало много добре българския интерес в Европа, при това не с думи, а на дело. Той допълни, че ДПС защитава интереса на всички малцинства и че трябва да спрат спекулациите за това има ли представител на Кърджали в листата на политическата сила за европейските избори, понеже е важно да се говори само за единство.
Дарина ДЕЕНИЧИНА