София. Ние ще защитаваме интересите на дребния и среден бизнес в българската политика и в ЕП. Това каза водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” Валери Симеонов в предаването „Европа сутрин“ по Телевизия „Европа“. „Кандидатирах се за евродепутат, защото смятам, че в ЕП трябва да има хора с биография, хора на действието, прагматични патриоти, а не патриоти-политици. Конкретно визирам голяма част от кандидатиралите се, които претендират, че са в тази нисша“, отбеляза той. „Смятам, че до момента съм се доказал какво представлявам и съм човек, който назовава нещата с истинските им имена“, добави Симеонов. Той припомни, че НФСБ се явяват самостоятелно на изборите за Европейски парламент, защото след двумесечни преговори ВМРО са се отказали от коалиция с тях, а с „Атака“ имат принципни различия, които пораждат невъзможност за обединение.
„Моята първа задача ще бъде да поискам от Европейската комисия отговор, какво стана със сигнала за непозволена държавна помощ спрямо американските централи ТЕЦ „Марица -изток 1“ и ТЕЦ „Марица-изток 3“, които източват бюджета на енергетиката и оттам и бюджета на държавата с едни заробващи договори, по които България им плаща и електроенергията, която дори не произвеждат“, заяви Валери Симеонов. „Има сигнал в Европейската комисия и тя се мотка вече 5-та година - от 2014 г. Нещо, което не е характерно за метода на работа на ЕК“, добави той.
„Редица директиви увреждат интересите и състоянието на дребния бизнес в България. НФСБ ще защитава в българската политика и в ЕП интересите на дребния и средния бизнес“, заяви той.