София. Към момента не предвиждаме промяна в нощния транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след среща със синдикатите във връзка със заплатите на шофьорите от градския транспорт, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„По отношение на нощния транспорт не сме постигнали съгласие със синдикатите. Въвеждането на нощния транспорт беше стъпка към подобряването на условията в града. Факт е, че разходите са много, но предстои тепърва да мислим. Ще продължим да разсъждаваме по тази тема, към момента не предвиждаме някаква промяна“, обясни Фандъкова.
Тя посочи, че за 5 години е постигнат изключително сериозен напредък по отношение на модернизацията на градския транспорт. „Много средства са вложени - и от Европа, и от Общината. В момента недостигът в електро- и автотранспорта е по над 100 водачи във всяко едно от дружествата – т.е. над 200 души. В системата на „Метрополитен“ няма недостиг, служителите там не полагат извънреден труд“, обясни Фандъкова.
Кметът на София коментира и търга за къщата на Яворов, като посочи, че се търсят варианти Общината да придобие сградата. „Нашата стратегия е успешна. Все още проучваме въпроса“, обясни тя. По думите ѝ все още не е ясно обаче дали Общината ще участва в следващия търг.
Цветилена СИМЕОНОВА