Пловдив. Пловдив: Апелативният съд потвърди постоянния арест на двама от мъжете, задържани за трафик на над 6 кг хероин. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив. Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо македонския гражданин с инициали В. Д. и холандския гражданин с инициали М. А. Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че на 8 май 2019 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ с лек автомобил „Рено Меган Сценик“, в съучастие с още двама обвиняеми - български и турски гражданин, без надлежно разрешително са пренесли през границата на страната от република Турция в република България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо тегло 6.533 кг на стойност 423 930 лева, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.
Според апелативните съдии е налице обосновано предположение двамата да са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години.
От доказателствата по делото, въпреки ранния етап на разследване, магистратите приеха, че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или извършат престъпление, предвид това, че двамата са чужди граждани и нямат установена адресна регистрация в страната ни.
Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.