Пловдив. Натоварено е движението по участъка на АМ „Тракия“ в Пловдивска област. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областното пътно управление. По-засилено автомобилно движение се отчита също по пътищата Пловдив - Карлово и Пловдив - Асеновград - Смолян. В следобедните и вечерните часове се очаква най-интензивен трафик, заради предстоящите почивни дни. Водачите трябва да шофират с повишено внимание, съобразена скорост и да не предприемат рискови маневри, за да не се създават предпоставки за възникването на пътни инциденти, призовават от Областното пътно управление. Пътните настилки по усойните и планински райони на областта са частично заледени, обработени и проходими при зимни условия. Пътищата в равнинната част на областта са предимно сухи. Ограничено е движението на камиони с обща маса над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре. Днес, в последният работен ден преди празниците, за времето от 16.00 до 20.00 часа, и на 22 декември от 9.00 до 14.00 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона и по автомагистрала „Тракия“. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата при очаквания интензивен трафик.
Остава забранено преминаването на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград - Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим - Девин. Все още е ограничено и движението на камиони с обща маса над 12 тона по пътя Поповица - Болярци. Срокът на ограничението е до 2 януари, а обходният маршрут е по път Поповица - Садово - Кочево - Болярци. Опасност от свличане на земна и скална маса има по направленията Асеновград-Смолян, Юговско ханче - Югово - Лъки - Здравец и Кричим - Стамболийски, предупреждават от Областното пътно управление.
Трафикът на територията на град Пловдив също е интензивен към този час на деня. По-натоварено е движението по булевардите „Христо Ботев“, „Цар Борис III Обединител“, „Източен“, „Руски“, „Шести септември“, „Васил Априлов“, „Пещерско шосе“ и „България“, както и по входно-изходните артерии. Пътищата на територията на града са предимно сухи и нормално проходими.
Тони МИХАЙЛОВ