Стара Загора. На следващото заседание на Министерски съвет ще отпуснем около 500 хил. лв. за придобиване на частните улици на Азотно-торовия завод в Стара Загора. Това каза пред журналисти в Стара Загора министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Оставям на журналистите да разберат кои са правили този завод през 2006 г. ГЕРБ въобще ги е нямало на картата тогава“, обясни Борисов. Той посочи, че не може в центъра на България на 1500 дка да не могат да дойдат инвеститори, защото е земята е частна. „На хората тук съм дошъл да кажа, че всичко това ще го свършим. Исках да дойда да го видя, защото кметът ми обясняваше и аз не можех да повярвам. Така че ще купим тези 80 дка и ще ги дадем“, заяви Борисов.
От своя страна, кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че собственикът на тези улици е фалирал и друг чрез съдя-изпълнител е успял да ги придобие. „Ние влязохме в разговор с новия собственик и започнахме да се договаряме за това да ги купим. Благодарение на премиера, който заяви, че Министерски съвет на следващото си заседание ще отпусне пари, ще можем да купим улиците. И през следващите месеци ще работим за подобряване на инфраструктурата“, каза още той.