Сливен. Фестивал на културата и виното „Златен Сливен” се провежда в града. Това е шестото поредно издание фестивала, съобщиха за Радио „Фокус“ – Сливен организаторите на инициативата. В днешния втори фестивален ден, от 10.00 часа в галерия „Седем” ще бъде открита изложбата „Спомени в шевици”, по проект „Майсторилница за сувенири” на Народно читалище „Отец Паисий-1936”. Специалните гости ще носят със себе си ръчно везана дреха с история или ще разкажат за начините, чрез които шевиците продължават да живеят и днес сред модерните облекла.
На 29 ноември, в 17.00 ч. в Народно читалище „Дружба-1993” ще започне концертът под надслов „С вкус на мерло в ритъма на тангото”, в който ще вземат участие Вокална група „Градски хубавелки” и Танцова формация „ЖиНиС“.
На 30 ноември, от 09.30 ч. в малката зала на р-т „Летисия” ще бъде представена новата книга на Дора Куршумова „Хаджийска премяна”. Инициативата „Златен Сливен” е на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” и се осъществява с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.