София. „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 21 май. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.
Във връзка с ремонт на уличен водопровод и монтаж на спирателен кран на ул. „Ясен“ във вилна зона „Банкя, гр. Банкя“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 20.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: кв. „Вердикал“; вилна зона „Банкя“; гр. Банкя. По време на спирането ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване с водоноски на ул. „Восток“ №2, ул. „Петко Д. Петков“ и ул. „Царибродса“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Св. св. Кирил и Методий“ ъгъла с ул. „Александър Стамболийски“.
Във връзка с монтаж на пожарен хидрант на ул. „Позитано“ в жк. „Разсадника - Коньовица“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Позитано“ от ул. „Алеко Туранджа“ до ул. „Троян“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Позитано“ бл. 80.
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Обреща“ в кв. „Горубляне“ се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 17.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Обреща“ , по ул. „Самоковско шосе“ от ул. „Обреща“ до ул. „Цариградско шосе“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Обреща “ ъгъла с ул. „Самоковско шосе“.
Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Магнолия“ жк. „Надежда“ 1 се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 19.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Магнолия“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Магнолия “ ъгъла с ул. „Любородие“.
Във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на бул. „Симеоновско шосе“ в кв. „Симеоново - север“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Св. Мария Магдалена“ от бул. „Симеоновско шосе“ до ул. „Босилек“ и ул. „Поп Пейо“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Симеоновско шосе“ ъгъла с ул. „Св. Мария Магдалена“.
Във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Мичман Тодор Саев“ в кв. „Кръстова вада“ се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 16.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Мичман Тодор Саев“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Мичман Тодор Саев“№15.
Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Кремиковско шосе“ в кв. „Кремиковци“ се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 17.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ЗСК „Кремиковци“, жп гара Кремиковци. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Кремиковско шосе “.
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.