Най-новият кандидат за кмет на Пловдив Георги Колев направи жива връзка във Facebook от  щаба си, за да открехне леко вратата за това как ще изглежда мястото, където ще работи екипът му, и какво предстои в близките дни.

Един от най-известните пловдивски адвокати, признат пътешественик и най-добрият оратор в залата на ОбС направи и един анонс: В понеделник той ще оповести първия си кандидат за районен кмет – „Човек, който е пловдивчанин до мозъка на костите си. Уникален човек, много ще ви хареса, много ще ви изненада, много!”, каза Жоро Колев емоционално.

По наша информация става дума за кандидата за районен кмет на район „Южен”. От думите на кандидат-кмета става ясно и че съвсем скоро ще станат известни и кандидатите за общински съветници в листата на  ПП "Земеделски съюз Александър Стамболийски".

Георги Колев ще е първият кандидат за кмет от ЗС „Александър Стамболийски“ в Пловдив от последните три мандата насам, откогато партията трайно се настани в местния парламент под тепетата. Той е 12 години общински съветник, адвокат, бизнесмен. Кандидатурата му определено изненада мнозина, защото той е единственото ново лице, което влиза в кметската надпревара, но за всички, които го познават добре, решението му е повече от логично и последователно.

През 2015 г. ПП "Земеделски съюз Александър Стамболийски" беше подкрепена от 8 хиляди души. Сега Георги Колев е обърнал поглед към тези, които не гласуват. 160 хиляди души в Пловдив, които не упражняват правото си на вот, са неговият адресат.

Настоящият общински съветник определено дава сериозна заявка за местните избори през октомври. Той и председателят на земеделците Спас Панчев обявиха, че ще излязат с пълна листа за общински съветници и кандидати за районни кметове.

Кой ще е първият от тях, предстои да разберем в понеделник.