Наш екип се отзова на сигнал за продажба на свинско месо на ул. „Стефан Стамболов” в квартал Кючук Париж. Импровизираният месарски щанд е разположен във вътрешния двор на жилищна кооперация, намираща се непосредствено до СУ „Св. Константин - Кирил Философ” и Малкия парк в квартала.
Асортиментът, предлаган от пишман месарите, е повече от богат – бут, плешка, рибица, врат, ребра, а дори и готови луканки и суджуци, както и буркани с месо за готвене и мас. Прясното месо е на цена от 8 лева за килограм. Свинското се продава изложено на маса стара, ръждясала маса, покрита с черен найлон до самия тротоар и на по-малко от метър от пътното платно, а в багажника на паркиран в двора автомобил се помещава складът на нерегламентираните търговци.
Продавачката обяснява пред потенциалните купувачи, че щандът ще е тук всеки ден до Коледа и без свян разказва, че месото е домашно производство. Строгите правилата и изискванията към търговците, които продават прясно или охладено месо, очевидно не ловят домашния бизнес. Покрай големите празнични пазарувания зачестяват подобни практики да се продават продукти и храни не само без документация, но и в условия, които биха ги направили негодни за консумация и дори опасни за здравето.