14 месеца затвор получи на първа инстанция военослужещ от Пловдив, който миналия март забил кроше в носа на приятелката си, а след това набил здравата и баща й. Случката е станала след запой в дискотека в село Труд на 18 март 2018 г. рано сутринта.

Предишната вечер военният и гаджето му били в дискотеката, но всеки се забавлявал отделно от другия. Мъжът пил много, обикалял около масите в заведението, като се опитвал да не обръща внимание на младата жена, с която имал интимни отношения. Двамата ту се събирали, ту се разделяли, като през цялото време униформеният много я ревнувал.

Във фаталната вечер той пиел с друга компания, но през цялото време я държал под око. Когато момичето си тръгнало от заведението без да му се обади, военният се ядосал. Опитал се да й се обади по телефона, но й бил изключен. Това допълнително разпалило ревността му и той отишъл до дома й в селото. Пристигнал там преди тя да се прибере вкъщи. Започнал да мята камъчета по прозореца на нейната спалня, като така успял да събуди баща й. Възрастният човек излязъл и му казал да си ходи, но военният не го послушал. Скрил се в тъмното да чака гаджето си да се върне.

Бащата също останал буден. Когато момичето се задало по улицата, военният й се нахвърлил и я ударил с юмрук в лицето. Бащата се втурнал да помогне на дъщеря си с дръжка от лопата в ръка. Той ударил военния по крака, което провокирало униформения да му се нахвърли. Стиснал бащата на приятелката си за гърлото и за малко да го удуши.

Междувременно майката на момичето се била обадила на 112 и на мястото пристигнали полицаи, които разтървали двамата мъже.

По време на съдебното дело момичето се опитало да защити интимния си приятел, като казала, че получила удар в лицето си, защото се навряла между двамата биещи се мъже. Татко й обаче разказал какво всъщност се е случило и съдът кредитирал неговите показания.