Няколко условия за подкрепа на бъдещ кабинет постави лидерката на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова, след като стана ясно, че формацията й влиза в новия парламент.

Увеличаване на доходите, незабавно преизчисление на пенсиите още от 1 септември, подкрепа за малкия бизнес, за хората в неравностойно положение, за хората с увреждания, за съдебна реформа, да се продължи с ревизията бяха сред исканията, които Манолова изброи пред БНТ.

"Формациите на протеста и на промяната повишават своята подкрепа. Хората проявиха мъдрост и отговорност и гласуваха въпреки отпуските, сега е ред на политиците да преодолеят егото си и да поемат отговорност, като съставят правителство", обяви тя.

Манолова смята, че очакванията на хората са властта час по-скоро да се заеме с решаването на проблемите им, а партиите да не се занимават със себе си, а с дневния ред на обществото.

"Разговори ще се водят публично и пред хората, никой от нас не е съгласен да има кабинетни договорки", обясни Манолова на въпрос дали вече се водят разговори за бъдеща коалиция с "Има такъв народ" и "Демократична България".

"Демократична България" - доволна! Предвкусва експертно правителство