Бойко Борисов изрази тревога от ситуацията в Украйна в онлайн разговор с Дейвид Харис, изпълнителен директор на Американския еврейски комитет. Това направи лидерът на ГЕРБ с публикация в социалната мрежа.

"Споделих пред него тревогата си от случващото се в Украйна. Подчертах, че по време на нашето управление, България винаги е търсила баланс, но стриктно се е придържала към ангажиментите си на лоялен член на ЕС и НАТО. Едновременно с това сме развивали стратегически двустранни отношения с Израел и САЩ. Колебливата политика на сегашното българско правителство, освен че поражда притеснения в международните ни партньори, е и причина за несигурност в целия регион“, написа Борисов. 

Той посочи още, че благодарение на усилията, които правителството на ГЕРБ е полагало, две поредни години успяхме да спрем провеждането на т.нар. Луков марш. 

"За съжаление само преди две седмици това събитие отново се състоя в България. Въпреки това у нас от векове мирно живеят християни, мюсюлмани, евреи и представители на различни религии. Няма правителство, което да е направило повече за вероизповеданията от това на ГЕРБ - бяха ремонтирани редица църкви, манастири, синагоги, джамии и други храмове“, добавя още той.