"Губят се милиарди от некадърност, губят се милярди от безотговорност", каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 "Слушаме от сутрин до вечер хвалебствия за правителството", добави той.

"И в същото време пред очите на цялата българска общественост полицията да влиза масово по къщите и да казва, че не трябва да се гласува за ГЕРБ... Най-мащабното купуване на гласове се провежда в българския парламент в момента. Така се се вкопчили в тая власт, че въобще не забелязват какво се случва около тях", заяви още Борисов.

Според него сме свидетели и на провал на Плана за възстановяване.

„Още в началото на миналото лято Гърция получи пари, а през това време ние слушахме хвалебствия за техните умни и страхотни идеи, докато вчера ЕК намали общата сума на средства, които ще бъдат отпуснати за България. Става въпрос за над 1 200 000 000 и това е загуба в следствие на промяната. Парите ще отидат за други шест икономики. Губят се милиарди от некадърност и безотговорност. Уж щяха да събират милиарди от кражби и какво ли не, не само, че не събраха нищо, но продължават и да губят. Българинът дори няма и да усети нещо от плана за възстановяване. И накрая оправданието е „случва се“, как може да губиш милиарди и да кажеш така“, категоричен е още той.

Той цитира и статистика, според която  увеличението на пенсиите ще бъде изядено от инфлацията, като разликата е само 1 процент, за сметка повечето приходи към пенсионерите.

„В същото време Нинова отиде да се снима с цената на хляба, а цената трябваше да падне само заради страхотната нова реколта. Сега нищо няма да се промени, няма и да има такова намаление“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов отбеляза и „хаоса с отстъпката от 25 стотинки за горивата“.

„Съдебната им реформа се сведе до това да сложат Бойко Рашков на КПКОНПИ, както Петков каза наши хора – сиреч, само да им намерят постове. Друго не се случва, а трябваше и да излязат хора от коалицията, за да разберем и как се е случило това“, каза още Борисов.

Очаквайте подробности!

Нова Загора избра Галя Захариева от ГЕРБ за кмет