Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров за несправяне с проблемите в града. Това обяви той пред актива на партията в хотел "Империал".

"Единственото, което сме казали от първия ден е, че това е стадион, на който трябва да се играе финал. Кметът каза, че излиза в отпуска да си обърне внимание. Ако бях аз щях да му искам оставката незабавно. С парите, които осигурихме си създаваме ядове заради някакви. Още по-лошо обвиняват партията в корупция", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов: Всичко, което сме поели като ангажимент, трябва да се случи

"Преди месец и половина на стадиона на Ботев казах, че тогава няма да е кмет повече. Веднъж се месих за пробив, за Панаира, за стадиони. Аз не съм Ви кмет. Той не се справи и ни създаде проблем. Срещнат се и с двата фенклуба. За радост те още имат доверие към нас. Ангажиментът към партията би било да си подадат оставката. Има възможност Общинския съвет да контролира кмета. Да, има хора от фенклубовете, които да съгласуват средствата за стадионите. Заради подобни хора, които абдикират от отговорност, се стига до тук. Всеки път е едно и също. Качеството става още по-лошо, а ние не сме зидаро мазачи", заяви Борисов.

Пловдив осъмна с транспаранти за "Колежа", бултрасите с обръщение към Борисов и чуждите медии

"Ако Зико ми е приятел трябва да отиде и да си депозира оставката. Днес трябва да има решение за кандидат за кмет на Пловдив. За разлика от тези момчета аз съм бил кмет на София два пъти мажоритарно избран. На следващия ден отиваш при 61 общински съветници. Две години в България не се строи нищо от това, което ни сме подсигурили. В случая ми е важно партията да е направила добро за Пловдив", допълни Бойко Борисов.