Борисов вдигна на крака пловдивската структура на ГЕРБ, обеща големите проекти

Борисов вдигна на крака пловдивската структура на ГЕРБ, обеща големите проекти

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив за среща със симпатизанти. С бурни овации и на крака хората го поздравиха в Драматичния театър.

Всички от листата на ГЕРБ застанаха до лидера си. Борисов първо посети църквата „Света Марина”, където се срещна с митрополит Николай, пише TrafficNews.

„Бях при владиката, защото нищо без Господ не може да бъде направено. Ние направихме много, а биваме подлагани на най-гадните компромати и тактики. Попречиха ни да си покажем платформите. Пратили са ни 10 деца да викат, защото нашите опоненти нямат програми. Нашата сестринска партия коленичи на Румен Радев. Всеки ден му се предлагат, да са му патерица. С ДПС си шушукат и Камен Костадинов е с Бабикян. Какво лошо сме направили? Че сме строили църкви и сме давали заплати на попове, католици и джамии. Това ли е лошото”, започна речта си Бойко Борисов.

Той посочи, че само за изминалата година се финансирани ремонтните дейности на редица храмове у нас, един от които Бачковския манастир. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че в момента се прави още една църква и на Кръстова гора, но с разочарование допълни, че ремонта към святото място е спрян.

„Какво им пречеше пътя, та спряха реконструкцията. Изградихме църква в Кърджали, където от Освобождението не е правена такава, за да се учат децата всяка неделя. И в Пловдив нова църква ще свети горе на тепето”, допълни Борисов.

Той подчерта, че политическите партии се опитат да им подлеят вода постоянно и подхвърлят компромати. 

„Преди две години се започнаха компроматите. Дебнаха ме да ме няма, за да внесат кюлчетаи да си направят програмата и кампанията. Аз ще се дръпна, има ново ръководство, като в него има и двама представители от Пловдив – Тотев е от Пловдив. Помните ли когато нямахте спортна зала – направихме . Тези партии, които скачат срещу нас разпродадоха всичко. Давам дума, че ще се играят международни мачове в Пловдив. Няма да позволя да вземат това на пловдивските отбори. За мен няма започнато и след това изоставено”, каза лидерът на ГЕРБ.

Той отново напомни за спрените инфраструктурни проекти от служебното правителство.

„За един месец такива поразии направи служебното правителство. Нашите съседи от Гърция 30 милиарда са похарчили от плана за възстановяване, а ние нямаме още план. Докато се сложи на масата и ще отиде октомври. До тогава другите държави ще търсят втори транш.  Още по – голяма беля пък е плана за ваксинация. Имаме 3 милиона ваксини. Аз ви моля, ваксинирайте се, не моля да гласувате. Днес вече се потвърдиха над 40 случая на Делта вариант”, апелира Борисов. Той засегна и темата за управлението в страни, визирайки Слави Трифонов и изказването му, че не той ще е премиер.

„Сложил съм 30 милиона подписа, а Слави ще стои в страни. Това не е политическа отговорност. Как ще гледаш отстрани? Кой ще е този експерт, който ще дойде и ще чака другите да казват какво да прави? Настроихме всички олигарси срещу нас, след като с над 30% надолу е контрабандата. Дори от Пловдив има такива, чиито бизнес ударихме. Милиони от контрабандата влязоха в хазната и с тях вдигнахме парите на учителите и не спряхме строителството през кризата. Хора, които са завършили в чужбина, източват язовир и се снимат, за да говорят един месец за това”.

Борисов направи и кратък анализ на управлението на служебния кабинет.

„Какъв е този шеф на НАП? Ощетил е държавата с милиони, продавайки фирмите си  на човек, който потъна вдън земя. Тези, които сте отвън, питайте Пламен Узунов за пурите и коняка. Как му се пращаха съдебните решения? Ние се бием със служебно правителство. Червените олигарси печатат бюлетини, колкото за редовни избори без машини – милиони харчове. Подпомагани от ДА, България държат кодовете за изборите и стикерите. Стремежът на Румен Радев е еднолично да ни брули всеки ден. Бойко Рашков излиза и обвинява – ГЕРБ подслушва 90 човека, месец и половина след това – нищо. Излезе и каза, че сме яли хора 2009 година и пак нищо. ГЕРБ купува гласове – една стотинка не даваме за такива неща, а по пътя за Пловдив видях над 100 билборда на Христо Иванов. От къде са им парите,  като се отказаха от субсидии, кой олигарх ги спонсорира?”, попита Борисов и допълни.

Поканих Слави без публика на по кафе, да си поговорим. Политиката е да направим по-добро за Пловдив, за България.  От мен знаете какво ще направа. С ДПС, с Дончева и Мая Манолова не искам да съм ортак, а опозиция. Слави Трифонов – да си прекара добре с Реформаторите и обратното. БСП не знам на кой се молят. Те си вкараха хората като министри и зам.министри, Областни управители.  Срещу нас е само Рашков и зад него е Радев и цял ден говори. И през другото време другите партии купуват гласове”, каза още Борисов.  

Той заяви, че е поел ангажимент за стадионите в Пловдив и независимо какво ще се случи на изборите, той ще го изпълни. А именно – стадионите на Ботев и Локомотив ще бъдат завършени и ще се играят международни мачове на тях. Лидерът на ГЕРБ каза още, че ще държи Зико отговорен за завършването на стадионите.  Той каза още, че не е искал да прави подобен тип събития, но хората от партията във всички региони са поискали тези срещи.

Идеята било да се даде глас на хората по районите от ГЕРБ и да се видят техните лица. Борисов заяви, че все още ГЕРБ е най-силната партия с най-мощните структури, като те ще решават какво ще се случва и предупреди повече никой да не иска тайни срещи и да обяснява колко е велик, а всяка структура ще решава.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Напишете коментар
captcha

Виж още

Общинският съветник Благовест Георгиев да бъде освободен от всички позиции,
Към момента служебният премиер Димитър Главчев се отказа да предлага ново име
Парламентът реши договорът между държавния газов
Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев са освободени трима
Бившият директор на Главната дирекция „Борба с организираната
"Историята със счупената маса беше преди сглобката, Николай Денков да не лъже.