В името на държавата сме готови на всякакви компромиси, но това трябва да бъде осъзнато и от другите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"В коалиция с ПП може да влезем само, за да потърсим начин да се излезе от кризата", това заяви Борисов.

"Отричайки възможността за какъвто и да е диалог, дори среща между контактните групи, няма смисъл да се говори за първи, втори или трети мандат. Не е честно да се губи време ние да предлагаме правителство на малцинството, което няма да бъде подкрепено. След това втората партия да прави, което, видно, също няма да бъде подкрепено. После да чакаме на трета партия", заяви Борисов.

"Две години не сме в управлението. Къде са им парите, къде им е брутният вътрешен продукт. "Продължаваме промяната" използват едни и същи похвати, за да избегнат въпроса как ще се управлява", каза още Борисов. 

БСП издига Вигенин за председател на НС

"Вместо да се продължава с тази агония е по-добре отново да се отиде на избори. Ананиев така му дошло да каже днес, че ще подкрепим правителство на ПП. България изглежда неуправляваема с тази партийна система", така лидерът на ГЕРБ коментира изказването на Кирил Ананиев, който заяви, че партията може да подкрепи правителство на "Продължаваме промяната", но няма да участва в него.

"Вчера отидохме добронамерено на среща с БСП и само слушахме какво ще се предлага безплатно. Европейската комисия ограничава потреблението на тока, а ние искаме да го разхищаваме. Не е правилно", коментира още Борисов. 

 "Разговорите за правителство трябва да минат през разговор за финансите. Моето предложение е да се приеме закон, който да удължи действието на бюджета. Това е единственият избор. Ако отидем на избори, служебното правителство трябва да има пари. Ако гласуваме нов бюджет, ГЕРБ ще предложи 30% увеличение на пенсиите, щом така ще си играем", каза той. 

"Нито ГЕРБ, нито ПП могат сами да управляват. Съчетайте младост и мъдрост, опитайте се. Докажете, че съединението прави силата и че по-умният отстъпва“