"Демократична България" е готова, без да поставя искания за свои представители в правителство, да разговаря с първата по резултат формация "Има такъв народ" за конкретни политики и ясно конфигуриране на парламентарната формула, която ще застане зад това управление. Това заяви в ефира на "Дарик радио" Христо Иванов.

"За мен е важно да успокоим нещата и да се върнем към минимални добри обноски, защото това е важно. Има хора, които се кефят на шоуто, но има много по-голяма група хора, които изпитват отвращение и това убива демокрацията. Да се върнем към процедурата и нейния смисъл. Може да изключим изобщо наши предсатвители за да няма опошляване. Гаранциите, че ще се правят неща, а други - не, минават през хора. Въпросът е за какво управление ще гласуваме", каза Иванов.

След пресконференцията на ИТН Иванов публикува кратко изявление във фейсбук, с което заяви, че ДБ има 3 ключови приоритета, на които ще държи при преговорите с парламентарните сили. Това е държане на далеч ДПС от управлението, смяна на главния прокурор и състава на ВСС, както и парламентарни разследвания на "Росенец", ТЕЦ Варна и др.