Кметът на София Васил Терзиев изпратил покана за среща към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това съобщи съобщи пиарът на партията Никола Николов. Той сподели и документа, в който е обявен срока за отговор, както и темите, които се предлагат за обсъждане.

"Докато София гори и водни оръдия пръскат срещу софиянци, Васко Терзиев тихомълком и по тъмни доби покани ГЕРБ на среща. Поканата беше получена по имейл в разгара на сблъсъците в София в 19:21 часа.", пише Николов

Той припомня, че само преди броени дни предложеният за председател на Столичния общински съвет Борис Бонев е отхвърлил възможността за търсене на подкрепа от ГЕРБ.

Задържани са мъжете, подпалили бус на МВР! Расте броят на пострадалите

"Васил Терзиев изпрати лична покана до Бойко Борисов за среща, на която да обсъдят приоритетни политики и проекти за развитие на София. Но това не е всичко. В поканата си Терзиев предлага на Борисов и ГЕРБ да обсъдят конкретни политики и проекти, заложени в предизборната програма на ГЕРБ. Правилно сте прочели - в предизборната програма на ГЕРБ", отбелязва Николов.
 
"Освен това Терзиев предлага на Борисов и ГЕРБ да посочат конкретни проекти, които да бъдат финансирани с бюджета на София за 2024 г. Чета и не вярвам на очите си. Чудя се и дали Борис Бонев знае за тази покана и дали и той ще бъде на предложената от кмета на “Промяната” среща. Ще разберем съвсем скоро, защото крайният срок Бойко Борисов и ГЕРБ да отговорят на поканата на Васил Терзиев е утре до 15:00 часа", завършва той.

Борисов към Михайлов: След толкова кръв, иди си