ГЕРБ-СДС ще гласуват против бъдещото правителство, стана ясно след края на политическите консултации на президента с втората политическа сила в 47-ото Народно събрание.

"Заради тези 600 000 граждани, които ни дадоха доверие, трябва да гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция" Репресиите спрямо наши симпатизанти в последните месеци бяха прекалени, подчерта Атанасова. Ако има нарушение на изборния процес, това трябва да се докаже в съда. Ние ще защитаваме демократичните ценности. Ако има грешки, ще бъдат осветявани и посочени. Ако редовното правителство пожелае съвети от нас, ние ще дадем, каза още тя.

"Каква е политическата логика опозицията да гласува "за" правителството? Това те прави автоматично част от управлението. Разбира се, че ще  гласуваме против него", заяви Томислав Дончев от ГЕРБ. И подчерта, че за тях е първостепенен въпросът кой ще носи отговорност за правителството, при положение, че то ще бъде коалиция между 4 различни формации.

Даниел Митов от своя страна посочи, че не е много ясно каква ще е структурата на кабинета.

"Когато стане ясен съставът на правителството, тогава ще разберем и президентската квота'', отбеляза той и допълни, че коалицията няма да е четворна, а петорна.

На въпрос дали биха подкрепили отмяна на ветото за Р Северна Македония, Митов отговори, че от партията не са чували за подобни предложения.

ГЕРБ към Радев: Ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция ВИДЕО