Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България присъстваха на тържественото откриване на бюст-паметник на 28-ия американски президент Удроу Уилсън в градинката пред Регионалния исторически музей в София.

Обвинител №1 направи кратко изявление пред медиите.

"За г-н Рашков ще кажа, че аз уважавам българските институции. Избягвам да коментирам, защото войната в българските институции, обикновено плащат с цената на бум на престъпността българските граждани. Както на всички стана известно, обикновено нищо, което казва г-н Рашков, не е вярно", посочи Гешев.

Вчера служебният министър Бойко Рашков коментира, че главният прокурор е иззел старо разследване срещу бивш министър на ГЕРБ. "Може би е символично, че в днешния ден по инициатива на Асоциация на прокурорите се открива паметник на приятеля на България Удроу Уилсън, за който съм сигурен , че не много българи знаят,, те трябва да знаят, че може би благодарение на него и на други хора България съществува в сегашните си граници", коментира още главният прокурор.

По думите му само заедно и обединени можем да направим нещо в посока на държавата си, това, което са искали стотици хиляди българи, които са загинали за нея.