Никола Минчев е добра кандидатура за председател на парламента, но ние искаме да предложим и наш кандидат. Това заяви избраният за депутат от БСП Христо Проданов. Въпреки това според него през последните мандати на НС той не е бил ефективен и именно това е ролята на председателя.

Социалистът заяви, че няма информация защо от ДБ не са отишли на срещата на партиите вчера, но категорично

“Не може да има победител в този конфликт. Трябва да има мирно решение. Колкото повече оръжия даваме, толкова повече жертви ще има и от руска, и от украинска страна”, категорично заяви той пред БТВ.

Гьоков каза дали БСП ще подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ

Според него бъдещето на БСП не е свързано със Сергей Станишев, но пък ПЕС ще тръгнат в положителна посока, след като той вече няма да е начело.

Изборът на кандидат на шеф на НС коментира и Атанас Зафиров от левицата.

„Днес има заседание на Изпълнителното бюро на ПГ на БСП и след като мине заседанието, ние ще обявим нашия кандидат. БСП ще има кандидат за председател на Народното събрание”, каза той.

Той отказа да назове конкретно име за шеф на парламента.

"Кристиан Вигенин е изключително подготвен, можещ, знаещ политик, който би бил един добър председател на Народното събрание. Но днес са нашите заседания и днес ще вземем нашите решения. "БСП за България" ще има кандидат, както подобава на една сериозна партия. Няма как аз да изпреваря колективните решения, така че още малко търпение. До края на деня ще обявим нашия кандидат и се надявам той да бъде успешен", уточни Атанас Зафиров.