Към момента няма да бъда аз следващият председател на парламента. Това няма да се случи, докато не се успокои обстановката, докато не се седне и не се разговаря с всички групи и не се намери обединяващата фигура. Председателят на НС трябва да е обединяваща фигура и да има съгласие от целия парламент. Който и да бъде избран, незвисимо от коя група, той ще влиза всеки ден и трибуната ще бъде обградена. Не знам кой колега ще се съгласи да бъде подлаган на това всеки ден. Има 14 дни и се надявам, че ще се разберем. 

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Ива Митева в отговор на журналистически въпрос тя ли ще е следващият председател на Народното събрание.

"Доколкото знам, натиск е имало от премиера. Колега ми каза това. Това беше причината да има искане да се гледа по-бързо вота на недоверие, защото има много сериозен натиск върху психиката на колегите. Пускат се проверки срещу мен, срещу г-н Каримански. Срещу мен няма какво да намерят. Кой е мафията и кой оказва натиск? Всеки ден слушаме обидни епитети. Аз съм спряла да гледам телевизия. Това е унизително", каза още тя. 

И Кирил Симеонов се отцепи от ИТН

"Не сме предали избирателите си. Във всички срещи с тях те ни питаха - кога ще напуснете този кабинет. Не знам Кирил Симеонов какви хора е срещал, но преди 10 дни бяхме във Варна и хората ни казваха - това правителство трябва да си ходи. Кирил Симеонов е мой приятел и аз вярвам в него. Смятам, че той ще остане в нашата парламентарна група. Не знам кой се е оттеглил от партията. Аз не съм член на ИТН и не следя партийните структури", коментира Ива Митева днешното изказване на депутата Кирил Симеонов. 

Отстраниха Никола Минчев от шефския стол на парламента

"Аз бях против внасянето на вчерашната точка. Това е мое лично мнение. Трябваше да се изчака вота на недоверие. Пак ще повторя, че поста на председател на НС е най-неблагодарен. Председателят трябва всеки ден да се съобразява с 239 народни представители. Никола Минчев е едно прекрасно момче. Според мен той се отърва и мога само да му завиждам", завърши Митева.