Избирателна комисия в Лондон "изчезна от радарите". Централната избирателна комисия в София няма връзка с членовете й на Острова. Не са получени и резултати от гласуването в нея. От ЦИК продължават да търсят връзка с изчезналата секционна комисия.

Очакванията на ЦИК са до края на деня да се обработят 100 процента от протоколите. Книжата на 23 от общо 31 РИК от страната вече са пристигнали в София. 4 РИК-а са заявили, че ще предадат документите си утре. 

Далеч по-бавно се отчитат данните от вота в чужбина. Към ранния следобед са обработени около 82 процента от протоколите. ОТ ЦИК обаче отчитат, че на тези избори данните се обработват доста по-бързо.

Това, което трябва да направи комисията от тук нататък е да провери протоколите повторно и да изведе окончателните резултати от вота. Това трявба да се случи в рамките на четири дни след приключване на изборния ден или на 15 юли, предава Нова тв.

В четвъртък се очаква и разпределението на мандататите, а в неделя ще станат ясни и имената на депутатите, които ще влязат в 46-ото Народно събрание. 

15 хил. гласа разделят Борисов и Слави от върха. Вотът от чужбина ще реши!