Изненадваща пресконференция дава ПП ГЕРБ - половин час преди края на изборния ден. Свидетели сме на безпрецедентен ден и изборен хаос от сутринта, заяви Тома Биков в началото.

"ЦИК реши да работи в 9 ч, при все че изборният ден започва в 7. ЦИК, която е контролирана от Радев, избяга от отговорност. Имаме блокирани машини, хора, които не са могли и са се отказали да гласуват... Затова регистрираме и най-ниската избирателна активност за последните 30 г", добави той.

"За първи път в новата демократична история външен министър излиза да прави кампания в полза на определени политически сили. Бойко Рашков, вместо да организира изборния ден, дава интервю в медия, където назовава поименно партията ни и агитира в полза на други партии. Явно е уплашен от резултата, който след малко ще научим", каза още Биков.

"Рашков не получи желания резултат и 2 часа преди изборния ден излиза да агитира и отново погазва закона, което прави в последните 2 месеца и последната седмица. Този човек е опасен за демокрацията и ние ще му търсим отговорност още утре", категоричен бе той.

Даниел Митов: Конкретните случаи за нарушения валят непрекъснато. Наши членове и симпатизанти са заплашвани, привиквани, включително заради статуси във Facebook. Не може министър, камо ли на вътрешните работи, да участва в студио, да коментира в медия политическите партии. Кога се е случвало това? Трябва българските избиратели да са наясно какво се случва.