Невъзможно е да се излъчи правителство. Това заяви лидерът на ДПС след консултациите при президента Румен Радев.

„Невъзможно е да се излъчи правителство, защото народната поговорка гласи, че „къщата е такава, каквато е основата“. А основата на това Народно събрание тръгна на реваншизма, на противопоставянето, на омразата, на лъжата, на арогантността, на самонадеяността, на самодостатъчността, тоест – обобщено казано – липсата на диалог", каза Мустафа Карадайъ. 

По думите му при наличие на толкова много кризи от политическа гледна точка от нормално естество е властимащи и опозиция да са в диалог в търсене на решенията на хората, да се решават проблемите на гражданите, да се преодоляват кризите.

„В момента виждаме, че не само, че липсваше, а имаше отказ от диалог от властимащи и опозиция, но последните дни видяхме, че вътре в управляващата коалиция също не е имало диалог. Тоест, основата на 47-то Народно събрание е такава, че няма как да излъчи стабилно и отговорно правителство. От тази гледна точка, правилно е всички да си вземем поука от уроците не само на 47-то Народно събрание, да си вземем поука от последните 12-13 години, от моделите и начините за правене на политика, да застанем много отговорно пред българските граждани, да предложим своите платформи на база нашите ценности да кажем какви са ни целите, българските граждани да натоварят различните политически партии с определена отговорност. Както отсега се вижда еднопартийно управление няма да има и да заложим на диалога още отсега“, отбеляза лидерът на ДПС.

"Червените линии и отрицанието, и омразата се ползват като инструменти от онези политически сили, които нямат политически цели, нямат политически платформи, нямат какво да предложат като развитие на българските граждани, обратно на онези, които ползват като аргументи корупция, мафия, задкулисие, реваншизма като инструмент, омразата като инструмент“, допълни той.

ДПС влезе на консултации при президента НА ЖИВО