Путин се е готвил за тази война дълги години. Но либералните демокрации го неглижираха. Това коментира лидерът на “Републиканци за България” Цветан Цветанов.

Позицията на страната ни по случай обвиненията за българска следа при взрива на Кримския мост Цветанов определи като “неадекватна”. “Трябваше да сме по-категорични като Армения и Грузия”, смята лидерът на “Републиканци за България”.

“Невъзможно е такъв товар да влезе у нас незабелязано”, категоричен бе Цветанов в ефира на Нова Нюз. Според него България е замесена, защото “Путин се е готвил за война дълги години”. 

“Това, което се случи в Крим през 2014 година не даде този ефект. Но днес европейската общност и демократичният свят са много по-консолидирани и мобилизирани и щетата от санкциите поставя Путин до стената”, коментира Цветанов. 

Според него взрива на Кримския мост е добре планиран, с цел да дезинформира руската общност. 

Цветанов коментира и политическата ситуация у нас. “Вече не виждам червени линии, а червени стени. Може би ще вървим към нови предсрочни избори”, прогнозира той. 

“Трябва да се направи някакъв политически консенсус. В момента Борисов е готов да жертва всичко само и само, за да има някой да разговаря с него и да правят някакво правителство. Проблемът е, че никой не изявява такова желание. Единствените, които биха подкрепили такъв диалог - това е формацията на Стефан Янев”, посочи още Цветанов, но поясни, че в “Български възход” има хора, които са изказвали “много проруски намерения”. “Затова смятам, че ситуацията ще бъде доста тежка и ще продължи да бъде такава сложна”, обясни той.