"Ние алармираме за ръста на инфлацията, откакто се появи на политическия небосклон Кирил Петков. Това, което предизвика ПП, е това, което жънем като финансово-икономически резултати в момента". Това заяви пред БНР Георг Георгиев, избран за депутат от ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно събрание. Според него реалната инфлация може би е не 18%, а 38%.

По думите на Георгиев "Продължаваме промяната" не осъзнават в каква геополитическа и вътрешнополитическа позиция е страната:

"Това неосъзнаване в каква позиция оставиха страната ни Кирил Петков и Асен Василев показва, че ПП и техни коалиционни партньори нямат никакво намерение да поправят грешките, които допуснаха. А държавата трябва задължително да има правителство", коментира Георгиев.

"Предложихме преговорен екип. Контактната група търси връзка усилено. Ако по силата на инат не искате дори да се явите на преговори, може ли нещо да ви накара да го направите? Точно това наблюдаваме в ПП и ДБ в момента. Те отказват срещи без всякаква аргументация", добави народният представител.