Не сме търсили мнозинство за управлението, когато решихме да напуснем ИТН. Това заяви министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

„Думата „завера” за напускане на ИТН звучи много страшно. Истината е, че си говорихме дни наред с колеги – че нашето, моето и тяхното търпение спрямо действията на един човек, който определя цялата политика на партията – са стигнали своя предел”, посочи той в отговор на въпроса има ли още депутати от ИТН, които са готови да напуснат парламентарната група.

 
По думите му с колегите му не са търсили бройка. „Ние разговаряхме за това, че напускаме нашата партия. Не сме търсили мнозинство за управлението. Просто идва един момент, в който разбираш, че си бил лъган дълго. Като гледах гласуванията в парламента в четвъртък – разбрах, че това е правилното решение, което сме взели”, заяви той пред Нова.

Заплахи срещу депутатката от ИТН Христинка Иванова не е имало. Това категорично заяви министърът в оставка Радостин Василев. Той заяви, че е искал да й изпрати неговия пиар и стажант от кантората му, за да й помогнат да си попълни документите.

Според него е твърде вероятно да има нови избори, като е категоричен, че не е получил обещание за постове.

„ИТН в момента се разпада и масово постъпват молби за напускане, партията никога повече няма да бъде част от парламента, дори не се знае дали ще отиде и на избори“, коментира Василев.

Той оценява като грешка, че твърде много се е забавил с напускането на ИТН.

Отстраниха Никола Минчев от шефския стол на парламента