Жителите на Нова Загора гласуват днес за кмет на частични местни избори. Причината за този вот е, че на 24 април внезапно почина дългогодишният кметът на града Николай Грозев.

Кандидатите са четирима – Галя Захариева, кандидат на ГЕРБ, Димитър Ковачев,  на „Възраждане“, и двама, издигнати от инициативни комитети – Кремена Петрова и Иван Иванов.

Избирателната активност към 12 часа е 14,41%. Това означава, че до този час са гласували 4241 души при общо 29 922 човека с право на глас, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Два часа по-рано активността беше 6,15%. Днес в общината се провеждат частични местни избори за кмет след внезапната смърт на дългогодишния градоначалник Николай Грозев на 24 април т.г.

До момента в комисията не са постъпвали сигнали или жалби за хода на изборния ден, той продължава да протича спокойно, казаха още от там.

Частичните избори в община Нова Загора се провежда общо в 63 избирателни секции. Предвидено е в 48 от тях изборът да бъде с машини, а в 15 секции се гласува с хартиени бюлетини.