"Когато беше необходимо, в конституционно установения срок", така Пламен Николов, предложен от партия "Има такъв народ" за премиер, отговори на въпроса на журналистите кога е получил покана да оглави правителството.

 Николов не обяви имената на министрите, поканени да влязат в кабинета, но заяви, че има 5 важни приоритета. Това са Планът за възстановяване и развитие, следващата ковид вълна, преизчисляване на пенсиите, промяна в изборната система и мажоритарен вот и съдебна реформа, информира TrafficNews.bg.

Изненадата Пламен Николов - кой е той? И как се представи на кастинга на Слави? ВИДЕО

"Огромна част от нашите приоритети са същите като на Демократична България и Изправи се БГ, а някои и като тези на БСП! Държим много  на подкрепата на ДБ и Изправи се БГ. Надявам се да гласуват за предложеното правителство. Ако този кабинет мине и започне да работи по тези приоритети, и ако междувременно някоя от тези политически сили, от които сме получили подкрепа и много разчитаме, не я получим в този момент, ще считаме, че подкрепата е приключила и тогава, защото властта за нас не е на всяка цена, ще предоставим възможността на някой друг да управлява, коментира още зам.-шефът на ИТН", заяви депутатът Тошко Йорданов.

Радев връчва мандата на ИТН. Кой ще е кандидат-премиерът? НА ЖИВО

Протестиращи посрещнаха кандидат премиера и представителите на ИТН, наричайки ги "еничари и предатели". Наложи се кандидат премиерът да бъде конвоиран от повече от 50 полицаи, което е прецедент в новата ни история.  

Протестиращите твърдят, че в момента става подмяна, а не промяна на политическата действителност. 

адвокат Петър Илиев е била оттеглена, след като днес в медиите излязахо подробности от професионалната кариера на юриста.