В този момент президентът Румен Радев връчва първия проучвателен мандат на "Има такъв народ" (ИТН). Кой ще е кандидат-премиерът на партията на Слави Трифонов? Предстои да разберем след минути. Спряганото от няколко дни име на Петър Илиев за вероятния министър-председател на "Има такъв народ" за секунди се изпари и се появи новото име - това на предприемача Пламен Николов. Той ли ще е?

Именно Пламен Николов влезе заедно с председателя на групата на "Има такъв" народ Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Филип Станев и Станислав Балабанов. 

Изненадата Пламен Николов - кой е той? И как се представи на кастинга на Слави? ВИДЕО

По Конституция мандатът се връчва на избрания за кандидат-премиер. Той има право да вземе мандата и едноседмичен срок да води преговори за съставяне на правителство, след което да реши дали да върне мандата или да го реализира. Ако ИТН се откажат или не успеят да съставят кабинет, мандатът се връчва на втората по мночисленост партия - ГЕРБ-СДС. Третият мандат се връчва по преценка на президента. Очаква се това да е "БСП за България".

Кой е Пламен Николов?

Пламен Николов  е доктор по философия на правото, политиката и икономиката и отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността. Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети.

Очаквайте подробности!