Пламен Николов, който беше номиниран от ИТН за кандидат-премиер, е депутат от ИТН от Шумен. Именно той получи първия проучвателен мандат от президента Радев преди минути.

Николов  е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Учил е и в Австрия и Сан Франциско. Кариерата му обаче е свързана с бизнеса, работил е с големи клиенти като Амазон, Интерспорт, ЕМАГ и др. Оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като отговаря за връзките с над 600 клиенти.

Радев връчва мандата на ИТН. Кой ще е кандидат-премиерът? НА ЖИВО

Той е част от проекта на Слави Трифонов още от 2018 г., когато водещият започна кастинг за бъде политици. Той бе представен и от Трифонов преди редовните избори на 4 април като един то водещите експерти на партията по темите образование и справяне с демографския дисбаланс. Според тезите му училищата трябва да престанат да бъдат елитни и неелитни.

Конкурси и мандатност са сред идеите за директори на училища, припомня "24 часа". По думите на Пламен Николов ще бъде премахнато националното външно оценяване за четвърти клас и ще се увеличат училищата зад граница.