Разочарование от политиците съдържаха първите думи на служебния премиер Стефан Янев след изборите на 11 юли.

Днес той прочете протяжно, 12-минутно слово, възползвайки се от присъстващите в началото на заседанието на Министерския съвет телевизионни камери.

По думите му, изборите са били честни и правителството се е справило добре в организирането им, но Янев атакува участвалите в изборите политици, че са разочаровали избирателите си.

"Нямахме смислен дебат на тези избори. Част от политиците отказаха да говорят с хората. Недопустимо е политически сили да отказват да говорят със своите избиратели", констатира той.

"Неслучайно неколкократно преди изборите предупредих, че политиката е за политици и визионери", заяви още служебният премиер и настоя: "Не можем да разочароваме отново българските граждани".

Според Янев е нужна промяна за смислена национално отговорна политика, която трябвало да доведе до стабилна и предсказуема бизнес среда.

В словото си служебният премиер очерта и приоритети, които трябва да съдържа подобна широка консолидация. Сред първите постави решаване на демографската криза и завръщане на българите от чужбина.

Според него гражданите трябва упражняват повече политически контрол и да не се страхуват да отстояват правата си.

"Трябва да продължим да работим за отстояване на обществения интерес", завърши словото си Стефан Янев. Вижте го!