Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще обявя днес политическия си проект.

В покана, отправена от "Продължаваме промяната" до медиите, се казва, че двамата, заедно с техни съмишленици, ще представят в 11 часа идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната, в неформална обстановка.

Кирил Петков и Асен Василев показаха логото на политическия си проект СНИМКА

Мястото на срещата, на която ще присъстват и техни съмишленици, е център "Проджект лаб" на столичния бул. "Мария Луиза" №58.

Дали проектът ще бъде представен в зала "Хармония" или в кафето на центъра ще зависи от това колко журналисти и симпатизанти ще заявят присъствие. Срещата ще се излъчва и на живо във Facebook страницата на проекта.

Център за образование, наука и култура "Проджект Лаб" се намира в реновирана и модернизирана сграда, емблематична за Стара София. Преди век тя носи романтичното френско име "Жермандре" и е собственост на знатната фамилия Арие – богати индустриалци, развиващи благотворителна дейност и щедро подпомагащи българската култура. Днес сградата е сред добрите примери за възстановяване на недвижимо културно наследство.

Очакванията са днес Кирил Петков и Асен Василев да не обявят коя ще е партията мандатоносител на новия им проект. Засега и двамата твърдят, че формацията им няма да е нито дясна, нито лява.