„Чувствам се облекчен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никои, че ще гласуваме, както ни се разпореди. Това е много унизително за нас”. Това заяви в ефира на "Нова" Николай Радулов, който вчера напусна ИТН.  

„Няма как да ме купят, няма как да ме напазаруват, няма как да ме притиснат. Имаме лидерска партия с лидер, който не познаваме. Но от негово име ни се казва какво да правим. При всеки опит да обясним, че сме народни представители и хората са ни избрали, ни се казва, че сме нищо и Слави Трифонов ни е вкарал в парламента. Хората ми казваха, че не искат да гласуват за Трифонов, но ще гласуват за мен”, заяви Радулов.

 „В миналото НС Тошко Йорданов го каза право в лицето на Ива Митева, която тогава беше председател на НС. Даже нещо подобно и каза от трибуната на НС. Тя го попита дали няма да ни остави да вземаме решения, защото само отгоре ни се спускат нещата. Той каза: „Вие сте нищо. Слави ще взима решенията и ще ви казва какво да правите”, продължи Радулов.

Радостин Василев: Мафията пробива в ИТН, свалям доверието си от Слави Трифонов

Слави Трифонов каза какво ще направи с Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев

Обвинения отправи и друг от напусналите партията депутати - Георги Георгиев.


„Основната цел беше Гроздан Караджов да получава много пари като министър по проекти, които ние смятаме, че трябва да се случат по друг начин”, заяви Георгиев пред Нова телевизия.

„При срещите ми със строители става ясно, че има схеми. Беше обещан половин милиард на общините за ВиК проекти. Аз се срещнах с човек, който се представи от името на Орлин Алексиев, да договаря с кметове на общини да бъдат финансирани техните проекти, като условието е да ги спечели правилният строител. Това е фирма, която те ще посочат и която ще се съгласи да си плати после комисионна”, каза Георгиев.  

Той се е срещал и с друг човек, който е бил поканен на среща във връзка с новите обществени поръчки за ремонт и поддържане. „Неговият шеф е ходил в „Делта хил”, там се е срещнал с друго лице, което е казало, че ще предаде на Орлин Алексиев, а Алексиев ще предаде на Гроздан Караджов”, каза Георгиев.

„Има грешно виждане на Трифонов и Йорданов как се управлява едно министерство. Обществените поръчки не са инструмент за печалба”, смята Георгиев.  

„В момента изпълнителният директор на „Автомагистрали” в 46-ия парламент ни се представяше като близък на Орлин Алексиев”, твърди Георгиев.