Бившият председател на Народното събрание и водач на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева излезе с видеобръщение в страницата на партията, в което отговори на обвиненията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който днес на брифинг, заяви, че тя е заплашила с уволнение директора на Областната дирекция на МВР в Кърджали.

Причината била проведена акция в Горското стопанство на Кърджали, по сигнал, че по заповед на директора дърва са получавали само хора, поели ангажимент да подкрепят ГЕРБ. 

Ето какво заяви Караянчева: 

Призовавам директорът ОД МВР - Кърджали да излезе публично и да заяви, дали как и с какво съм го заплашвала. В противен случай ще приема казаното от вътрешния министър Рашков за показна наказателна акция срещу мен, която цели да ме дискредитира персонално в навечерието на изборите и да предизвика ескалация на напрежението в региона.

Свидетели сме на чудовищни манипулации от страна на служебното правителство на Радев. На брутална гьобелсова пропаганда и внушаване на страх от хората в цялата страна и в частност в Кърджалийско, прикрити зад фасадата на борбата с купения вот. Подобна груба полицейщина, арести по донос, обиски, разчистване на сметки и подгряване на сценария гласове срещу дърва, България не помни от мракобесните тоталитарни времена.

На всички, които репресивната машина на Рашков продължава да мачка и преследва, ще кажа - Не се страхувайте, няма верига за истината. А истината е на наша страна.