Гласувах за България, в която гражданите живеят спокойно и младите хора виждат своето бъдеще. Гласувах за държава, която принадлежи и работи в интерес на обществото, а не на скрити кръгове. Това каза президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас.

Силно се надявам, че партиите извлякоха своя урок от предишните избори и ще подходят много по-конструктивно и отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите, посочи Радев

Най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват, каза той. Това е не само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас. Това е начинът да осъзнаем, че ако искаме да имаме легитимно правителство и парламент, ние трябва да ги направим такива. Ние с нашия глас", допълни Радев.

Искам да бъда много ясен, че политиката на България спрямо РС Македония не зависи от кое правителство ще бъде на власт и кой парламент. Зависи да имаме открит и конструктивен диалог между София и Скопие, и той да се води в една от двете столици, а не в Брюксел, Париж, Берлин и т.н. Ние между нас трябва да се разберем и зависи от изпълнението на Копенхагенските критерии за членство от страната на Северна Македония", коментира Радев.

Както виждам няма проблем с машините, няма опашки, гласува се бързо, посочи Румен Радев.

"Искам да поздравя всички служители на органите на реда, както и ЦИК за организацията на изборния ден. За превенцията и профилактиката да се справим най-сетне с уродливото явление на българската демокрация - купеният и корпоративният вот", каза държавният глава.

"Трябва да ни притеснява всички ако не се избере правителство. Излезте и гласувайте. Когато има висока избирателна активност, това означава, че ще имаме легитимен парламент и той да роди енергично, предвидимо и легитимно правителство. Очаквам започнатите промени към по-добро да бъдат необратими", каза Радев.