След като 28-те избрани за депутати в два многомандатни района подадоха декрларации, ЦИК определи кои ще заеме местата им в листите, от които те се отказват. Така съставът на 46 то Народно събрание е окончателно попълнен.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова ще е депутат от 25-и район в София и освобождава място за за следващия във Варненската листа.

ЦИК обяви имената на новите депутати СПИСЪК

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов се отказа от мястото си във Варна и предпочете да е депутат от 25-и район - София. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ избра да е депутат от Шумен и освобождава мандат в Кърджали.

Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън" предпочете да е депутат от Благоевград, а Николай Хаджигенов от същата коалиция - от 25-и район в София. Заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов ще бъде депутат от Пловдив.

Председателката на 45-ото Народно събрание Ива Митева предпочете да е депутат от 24-и район в София, а Мика Зайкова избра Смолян, информира БНР. Костадин Ангелов от ГЕРБ, отново ще е депутат от Велико Търново. Бившият министър на спорта Красен Кралев ще е депутат от Русе, както и Десислава Атанасова.

ЦИК посред нощ обяви кой колко депутати вкарва в парламента