Слави Трифонов отказа да отговори на въпроса дали ще е бъдещият премиер на страната, ако "Има такъв народ" спечели предсрочните избори на 11 юли.

"Как да ти отговоря на въпроса. Когато се случи, тогава ще разберете дали ще съм премиер", отвърна шоуменът в предаването на БНР "Политически НЕкоректно", с водещ Петър Волгин.

Слави спира с постовете, проговаря: Ще бъде ли премиер, с кого ще управлява?

"Аз не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото имам невероятното желание да ставам политик. Тръгнах, защото депутатите отказаха да признаят мнението на хората от референдума. Не съм имал намерението да имам власт, да ставам депутат, просто искам това нещо, което хората искаха, да стане факт. Затова предприех този ход, заедно с моите колеги. Вследствие на този ход сега ситуацията е малко по-различна", посочи той.

По думите му най-важното е да бъде изтрито това, което направи ГЕРБ през последните години.

"Да бъде изчегъртано с всякакви законови средства. За да има свободно отношение в бизнеса, в администрацията, във взаимоотношенията в България и Европа, в една европейска държава. Затова направеното от ГЕРБ трябва да бъде изчегъртано", повтори той.

Слави не отговори и на въпроса с кои сили ще се коалира в бъдещия 46-ти парламент.

"И тогава ще стане ясно, след 11 юли. Той суверенът решава с кого ще се коалираме. Не искам да бягам от никакви въпроси, но отговарям на въпроси на неща, които са под мой контрол. На нещата, които не са под мой контрол, не мога да отговоря", настоя той.

Шоуменът отвърна, че президентските избори са му далеч и отсега не пожела да отговори на въпроса дали партията му ще има кандидат, или ще подкрепи настоящият държавен глава за втори мандат.

По думите му отдавна в България няма ляво-дясно.

"Не е ляво, не е дясно, не е център, поведението на "Има такъв народ" е практично", в интерес на суверена", настоя шоуменът политик като уточни, че той лично е с дясна ориентация.

Според него БСП е най-беззъбата опозиция, която някога България е имала.

"И преди дни социалистите, заедно с ДПС провалиха заседание на Народното събрание, защото така им "отърва". Корнелия Нинова тълкува провалът на изборите не като неин личен провал. Нинова направи от БСП една малка и проста партия", каза още той.

Шоуменът настоя, че в голямата си част българските депутати са се самозабравили: "В парламента трябва да има хора, които трябва да са принципни, достойни, да са цветът на нацията".

Слави Трифонов настоя, че във формацията му няма тайнственост.

"Това ми звучи… няма тайнственост, има съвсем логично поведение, след като медиите у нас са такива. Защо трябва да се дават интервюта, човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже. В продължение на години съм говорил много, запознат съм със системата и как изглежда свободата на словото у нас.

В голямата си част медиите у не са свободни, настоя той и посочи 112-тото място на България по свобода на словото. Сега свободата е в интернет. Вестниците са собственост, националните телевизии за собственост, защо трябва да говоря. Това е моят избор", настоя шоуменът, в отговор на въпрос защо е предприел тактиката на мълчанието, а споделя само постове в социалните мрежи.

Никога нищо в живота си не съм обещавал, настоя той и посочи, че прави нещата, само когато е сигурен в тях.

Трифонов бе категоричен, че трябва да се обграждаш със силни хора с качества, а не с такива, които те слушат безропотно.

"Историята го показва. Умен човек събира около себе си силни и кадърни хора, а не такива, които го слушат и правят каквото той казва. Така винаги ще стигне до крах", смята той.

Лидерът на "Има такъв народ" разкри още, че това, което е добро за Европейския съюз и НАТО е добро и за родината ни: "Българияв инаги ще бъде свързана с Русия, заради невъобразимата им жертва за освобождението ни, но това е в миналото. Ние трябва да се лоялни партньори на ЕС и НАТО". 

Слави може да не влезе в листите на „Има такъв народ"