Служители на реда организираха импровизиран протест в този час. Униформените протестират пред сградата на Министерството на вътрешните работи в София, научи GlasNews.bg.

 

Търси се! Изкупителна жертва за скандалната акция в Бушидо

Разследване на GlasNews.bg: Как едно хапче те праща в ареста за 24 часа? ВИДЕО

 Поводът е решение за преструктуриране в СПС (Специализирани полицейски сили), което е започнато от бившето ръководство на МВР. Полицаите са недоволни от издадена заповед на бившия вече вътрешен министър Иван Демерджиев, с която се съкращават бройки в звеното и се предлага на част от служителите да бъдат преместени в районни полицейски управления в София и страната.

По думи на протестиращите, служители заемащи ръководни длъжности в отдел СПС, ще бъдат понижени, след като ги преместят в районните полицейски управления.
 
През изминалата седмица официално разформировани бяха партулните служители към СДВР. Те вече са преназначени в деветте районни на територията на София.

Преди своя протест униформените охранявали събитието, което днес проведоха симпатизанти на ПП "Възраждане".

Полицаите ще бъде и в понеделник сутринта отново пред МВР. Те настояват да се срещнат с вътрешния министър Калин Стоянов.

  Очаквайте подробности!

НКЖИ се готви да даде 38 млн. лева на „подбрана” фирма с незаконна поръчкаОт държавната компания бързат да сключат договор за охрана въпреки решение на КЗК