За изгонените руски дипломати разбрахме от медиите, това ни притеснява. Нелепо е. Не знаем защо е взето това решение, какви са мотивите. Това каза депутатът от БСП Явор Божанков пред Нова тв по повод изказването на премиера Кирил Петков, че страната ни гони 70 руски дипломати. 

Тревожен е фактът, че се вземат решения без да се обсъждат и то от правителство в оставка.  То няма кой знае каква легитимност да вземе дългосрочни решения, каза той. 

Йорданов: Изгонването на руските дипломати е лично решение на Петков


Според Божанков не е демонстрация отсъствието на партията от консултациите при президента Румен Радев. "Ние не казахаме, че няма да отидем на консултации, а, че не можем да отидем в този ден", категоричен бе Божанков.  Факт е, че БСП издигна Радев, когато никой не го познаваше. Ние излизахме на улицата, да го защитим, но сега той зае друга позиция, обясни той.

Божанков запита и защо всички управляващи  са във война с всички. Депутати сутрин с кафето обявяват свои партньори за предатели, а говорят за разум и обединение, каза той. 

Петков: България гони 70 руски дипломати

Всички декларират обединение, ясно е, че ситуацията ще стана по-трудна, ако има избори.

Депутатът не разбирал още защо ИТН са напуснали коалицията. ИТН от БСП лошо не са видели, хайде с Кирил Петков не се разбират, но с нас се разбират. Силно се надявам, че ще заемат правилната позиция, каза той.