Изборите в България възвестяват парализа, прогнозира британският всекидневник "Файненшъл таймс". Изданието отбелязва, че това се дължи на факта, че протестните партии не са успели да спечелят заедно мнозинство.

Без ясен победител на изборите. Резултатите потапят балканската страна в още по-дълбока несигурност след предишния вот през април, който не излъчи управляващо мнозинство, пише американското издание "Политико".

Медията се пита дали тези избори възвестяват края на една ера или вещаят нови тревоги.

"Политико" цитира анализатори, които казват, че е малко вероятно бившият премиер Бойко Борисов да се върне на власт, но прогнозират, че следващото правителство може да е нестабилно и краткотрайно.

Германското държавно радио и телевизия Дойче веле пише на сайта си, че десноцентристката партия ГЕРБ и антисистемният й опонент ИТН, оглавяван от телевизионния водещ, превърнал се в политик, Слави Трифонов са рамо до рамо в проучванията.

Вторите за три месеца парламентарни избори в България отново не излъчиха ясен победител, отбелязва медията и цитира анализатори, че шансовете на ГЕРБ да формира ново правителство са нищожни.

Швейцарският вестник "Тан" пише, че "популистката партия на Слави Трифонов прави пробив". Изданието цитира думите на лидера на "популистката партия" ИТН, че е време за довършване на започнатата задача "да се промени изцяло модела на управление".