Британският сексолог Трейси Кокс назова двата най-големи проблема на жените в леглото и предложи начини за преодоляването им. Препоръките си тя даде в авторската колонка за Daily Mail.

Кокс е сигурна, че първото нещо, за което жените трябва да спрат да се тревожат по време на интимност, е външният вид. Тя цитира голямо проучване, което открива връзка между образа на тялото и сексуалното удовлетворение. Учените са установили, че всяка десета жена изпитва безпокойство поради увиснали гърди, наднормено тегло или несъвършена фигура. Това от своя страна се отразява негативно на нейната възбуда, желание, честота на оргазми и полов акт.

Сексологът подчерта, че ако една жена се срамува от тялото си и го смята за грозно, тя започва да формира "протест" срещу това някой да го гледа или да го докосва. Само приемането на себе си с всички недостатъци, еманципацията и вътрешната свобода ще подобрят качеството на интимния живот.

Кокс посъветва жените да правят секс по-често, да се включват повече в любовната игра, да не се страхуват да поемат инициативата и непременно да казват на партньора си за желанията и нуждите им.

Сексолог изброи най-лошите неща, които мъжете правят в леглото

Като друг често срещан проблем сексологът нарече прекомерната тревожност на жените за оргазъм. Според нея обаче достигането на кулминация по време на интимност не е крайната цел, а само „десерт в края на добрата вечеря“.

„Оргазми се случват, когато сме щастливи, спокойни, на правилното място и не чувстваме никакъв натиск. Такива идеални обстоятелства не се случват много често“, отбеляза Трейси.

Вместо оргазмът да се превръща в самоцел, Кокс казва, че е по-важно да се насладите на удоволствието от интимността. В същото време, ако наистина искате да постигнете кулминация в секса, винаги можете да използвате вибратор като част от любовна игра, допълва специалистът.

Превод: GlasNews.bg