Сексологът Емили Морс изброи три основни фактора, които развалят сексуалния живот и не ви позволяват да му се насладите. Експертът изрази мнението си в интервю за Huffington Post.

Стресът е първата причина за лошия секс, споделя Морс. Тя обяснява, че при повишени нива на кортизол е невъзможно да се насладите на интимността. Сексуалният терапевт изяснява, че оргазмът може да облекчи емоционалния стрес за известно време, но ако източникът на стрес не изчезне, скоро този метод ще спре да работи.

Също така, според Морс, психологическата травма се отразява негативно на интимния живот, поради което човек поставя емоционални бариери.

„Ако сте постоянно нащрек, дори когато сте с любимия човек, няма да можете да водите сексуалния живот, който заслужавате и желаете“, казва специалистът.

Двата най-големи проблемa на жените в леглото

Третата често срещана причина за проблеми със сексуалността, която Морс описва, е срамът.

Според нея някои се срамуват от желанията си в леглото, други се смятат за твърде или недостатъчно освободени, а трети се срамуват от несъвършенствата на тялото. Сексологът уточнява, че най-често това чувство възниква от страха от осъждане или неодобрение от страна на партньора.

Превод: GlasNews.bg